Menu Tutup

Keputusan Liga Super 24 Mei 2017

Keputusan Liga Super 24 Mei 2017

Keputusan Liga Super 24 Mei 2017. Hari ini merupakan perlawanan terakhir untuk saingan Liga Super Malaysia 2017 sebelum cuti panjang sempena ramadhan. Enam perlawanan akan berlangsung dengan beberapa perlawanan akan menjadi tumpuan. Keputusan malam ini pasti akan merubah kedudukan carta liga.

Keputusan Liga Super 24 Mei 2017

Selepas 12 perlawanan, JDT selesa mendahului pasukan lain dengan Pahang dan Kedah terus memberikan saingan. Begitu juga dengan kedudukan terbawah dengan Pulau Pinang sekadar mengutip 5 mata dan agak jauh tertinggal dengan pasukan lain.

Siaran Langsung Liga Super

Hanya dua perlawanan yang akan disiarkan secara langsung pada malam ini membabitkan Perak vs Sarawak di Ipoh dan PKNS FC vs JDT di Stadium Shah Alam. Perlawanan disiarkan secara langsung di TV3 dan TV9 serta live streaming di portal tonton.

Keputusan Penuh Perlawanan

Enam perlawanan yang sudah pasti menjadi tumpuan peminat bolasepak tempatan. Persaingan JDT, Pahang dan Kedah di kedudukan teratas dan kemampuan pasukan lain untuk terus memberikan saingan sangat dinantikan.

Perlawanan tumpuan sudah pasti kepada aksi empat pasukan teratas yang membabitkan Selangor , pahang, Kedah dan JDT. Adakah akan ada perubahan besar kepada kedudukan carta selepas perlawanan malam ini? Sama-sama kita nantikan.

Berikut adalah keputusan perlawanan yang berlangsung di enam venue sebelum aksi liga bercuti sempena bulan ramadhan.

Stadium Darul Aman
Kedah vs T-Team 3-0

Stadium Perak, Ipoh
Perak vs Sarawak 0-0

Stadium MP Selayang
Selangor vs Pahang 0-2

Stadium Sultan Mohamad IV
Kelantan vs Pulau Pinang 2-2

Stadium Tun Abdul Razak, Jengka
Felda United vs Melaka 3-0

Stadium Shah Alam
PKNS FC vs JDT 0-1

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *