Menu Tutup

Keputusan Anugerah Melodi 2016 TV3

Keputusan Anugerah Melodi 2016. Setelah undian dibuat hampir sebulan, malam ini bakal terjawab siapakah pemenang 10 kategori yang dipertandingkan. Anugerah ini merupakan anugerah yang dibuat untuk rancangan hiburan informasi TV3 iaitu Melodi. Pertama kali diadakan dalam sejarah rancangan ini.

10 kategori dengan 5 orang calon untuk setiap anugerah melodi 2016 bakal diumumkan malam ini secara langsung bermula jam 9 malam di TV3. Boleh juga ditonton secara live streaming di portal tonton.com.my bagi yang diatas talian.

Anugerah Melodi 2016 diadakan bertujuan mengiktiraf hasil kerja dan pencapaian selebriti tempatan menerusi 10 kategori yang dipertandingkan membabitkan selebriti-selebriti termasuk penyanyi, pelakon, pengacara serta atlet sukan di Malaysia.

Keputusan anugerah melodi 2016
Keputusan anugerah melodi 2016

Berikut adalah keputusan Anugerah Melodi 2016 mengikut kategori.

Personaliti Sensasi Melodi 2016 = Ayda Jebat
Personaliti Filem Melodi = Zizan Razak
Personaliti Muzik Melodi = Ayda Jebat
Personaliti Drama Melodi = Fattah Amin
Personaliti Pengacaraan Melodi = Neelofa
Personaliti Sukan Melodi = Datuk Lee Chong Wei
Personaliti Komedi Melodi = Jep Sepahtu
Personaliti Pasangan Sensasi Melodi = Akim & Stacy
Personaliti Media Sosial Melodi = Ayda Jebat
Personaliti Fesyen Melodi = Nazim Othman

Untuk makluman anda, pemilihan pemenang dalam setiap kategori yang dipertandingkan ditentukan sepenuhnya oleh peminat menerusi undian yang dibuka bermula 31 Oktober hingga 30 November 2016.

Anugerah Melodi 2016 berlangsung pada 10 Disember 2016 Sabtu bermula jam 9 malam di Dewan Tun Dr Ismail, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur turut disiarkan secara siaran langsung di TV3 dan live streaming di portal tonton.

1 Comment

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *