Menu Tutup

Kenapa Hati Tidak Tenteram

Kenapa Hati Tidak Tenteram – Assalammualaikum buat semua rakan blogger dan pelayar dunia maya semua. Semoga hari ini adalah yang terbaik dari hari semalam dan mampukah kita terus mencapai yang terbaik untuk esok?? Kita hanya merancang tuhan yang menentukan..
kenapa hati tidak tenteram

Kenapa hati kita tak tenteram atau senang cakap jiwa kacau. Antara sebabnya adalah seperti kerana hati kita penuh dengan kemarahan,ada tersemat dendam, terselit hasad dengki, terkumpul rasa bakhil,terkandung sifat tamak, tidak pernah sabar, penuh dengan keegoan,berlagak penuh riak dan penuh dengan sifat cinta dunia.

Jadi boleh di simpulkan, kesusahan, miskin , musibah dan lain lain bukanlah sepenuhnya menjadi peragut atau penghalang untuk kita rasa bahagia.Tapi ia adalah dari sikap kita sendiri yang tidak seiring dengan tuntutan kehidupan. Kalau hati tidak senang atau tenang..bagaimana kehidupan akan tenteram..

Kenapa hati tidak tenteram ? fikir-fikirkan 

4 Comments

  1. PeRmAtA bIrU

    hurm.. dan masalh2 itu lah yang meragut aura kecantikkan kita.. heheh.. jadi jgn lah ambil berat sgt semua masalh itu… masalh itu mmg tak pernah tinggalkan kita bila kita x lupakan dia…heheh

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *