Breaking News
Home » Santai » Kenapa Hati Tidak Tenteram

Kenapa Hati Tidak Tenteram

Kenapa Hati Tidak Tenteram – Assalammualaikum buat semua rakan blogger dan pelayar dunia maya semua. Semoga hari ini adalah yang terbaik dari hari semalam dan mampukah kita terus mencapai yang terbaik untuk esok?? Kita hanya merancang tuhan yang menentukan..
kenapa hati tidak tenteram

Kenapa hati kita tak tenteram atau senang cakap jiwa kacau. Antara sebabnya adalah seperti kerana hati kita penuh dengan kemarahan,ada tersemat dendam, terselit hasad dengki, terkumpul rasa bakhil,terkandung sifat tamak, tidak pernah sabar, penuh dengan keegoan,berlagak penuh riak dan penuh dengan sifat cinta dunia.

Jadi boleh di simpulkan, kesusahan, miskin , musibah dan lain lain bukanlah sepenuhnya menjadi peragut atau penghalang untuk kita rasa bahagia.Tapi ia adalah dari sikap kita sendiri yang tidak seiring dengan tuntutan kehidupan. Kalau hati tidak senang atau tenang..bagaimana kehidupan akan tenteram..

Kenapa hati tidak tenteram ? fikir-fikirkan 

Check Also

carta keputusan Liga Super 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018. Empat perlawanan Unifi Liga Super Malaysia 2018 berlangsung. Keputusan …

4 comments

  1. kadang2 tidak buat apa2 pun rasa tak tenang. rupa-rupanya tak solat lg..

  2. hurm.. dan masalh2 itu lah yang meragut aura kecantikkan kita.. heheh.. jadi jgn lah ambil berat sgt semua masalh itu… masalh itu mmg tak pernah tinggalkan kita bila kita x lupakan dia…heheh

  3. btoi…setuju dgn awk..(^_^) dan terapi terbaik adalah dekatkan diri dgn Allah..

  4. Sy sdg berdendam dgn technician TM boleh?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *