Breaking News
Home » Motivasi » Kemaafan Dendam Yang Terindah

Kemaafan Dendam Yang Terindah

Kemaafan Dendam Yang Terindah – Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita. Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka.

Kemaafan dendam yang terindah

Jadilah seorang yang pemaaf kerana kerana dengan memaafkan, kita akan memberi satu nafas baru dalam sesuatu perhubungan yang tegang.Apa guna menyimpan dendam kesumat kalau akhirnya diri sendiri yang merana dan mendapat rugi..Kita tidak sempurna, mungkin hari ini orang buat silap dengan kita,esok lusa mungkin kita pula. Siapa tahu..sebab kekadang tutur kata dan tingkahlaku kita boleh juga menyebabkan rasa tidak puas hati orang dalam diam. Kita tak tahu orang suka ke tak suka..
oklah..lembut lembutkan hati tu..kerana buat baik akan di balas baik..dan sebaliknya..

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

5 comments

  1. “akak dah maafkan semua org yg bersalah pada akak..dan akak juga nak minta maaf pada sesiapa yg akak pernah buat salah dan silap..~kita selalu dgr ungkapan ini..minta maaf mmmg mudah,tp nak memaafkn tu yg payah..”

  2. minta maaf mungkin senang nak ucap..tapi hati kita adakah ikhlas bila kita nak mintak maaf kat seseorang??

    ikhlaskan diri bila meminta maaf kat seseorang…insyaallah kemaafan yang diterima akan kebih berkekalan~

  3. Sebenarnya memang tidak mudah memaafkan seseorang yang sangat kita benci, in my point of view, apabila kita sulit memaafkan seseorang, sebaiknya hindari untuk bertemu dengannya, dalam waktu jangka lama kebencian kita akan reda sendiri, dan pintu maaf akan terbuka lebar…hehehe

  4. oke lepas nih berusahe jadi pemaaf 🙂

  5. kiz.. aku dah byk buat salah dengan ko.. so.. aku nak ajo ko sth..

    versi amir.. “I’m sorry!!”

    versi aku.. “Gomennasai!!”

    hehe..^_^

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *