Home » Uncategorized » Kamu Lagi Hebat lebih Dari Apa Yang Kamu Fikirkan

Kamu Lagi Hebat lebih Dari Apa Yang Kamu Fikirkan

Kamu Lagi Hebat lebih Dari Apa Yang Kamu Fikirkan..betulkah.Kalau kita fikirkan betul akan jadi betulah,kalau fikir tak betul jadi tak betul.Sebabnya..minda kita yang kuasai fizikal dan bukan fizikal yang kuasai minda.Contohnya,kalau nak berjalan..adakah kaki yang memberi isyarat kepada minda? Tidak sama sekali,minda yang mengatur segalanya.

Kalau kita kata kita malas..akan malaslah jadinya..kalau kuatkan tekad nak lakukan sesuatu yang sukar..selagi minda kita fokus selagi ada daya kita akan cuba lakukan.Tak percaya cubalah…haha.macam lirik lagu ni…

jika kau fikirkan kau boleh..kau pasti boleh melakukan..
Jika kau fikirkan ragu-ragu usahamu tidak menentu..
Semua bermula dari setting minda kita…Fikirkan boleh..!!
Sisipan bawah : Cari kehebatan kita sebagai makhluk yang bernama manusia..masing-masing dicipta dengan diberi akal..(sekadar motivasi untuk diri sendiri dan sahabat yang memahami)

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

8 comments

  1. betul!!!.. lecturer istilah kan luaran kita hanya nampak 10% sahaja… kalau kita keluarkan 90% lain…. kita mesti jadi paling hebat… teori iceberg.. cari la nnt.

  2. betul…klau kita asek ckp malas…memang malas la kita…

  3. uncle mengiyakan kata-kata zaiya tu hihihihi

  4. yeahhh…!!!

    lagu tu….teringat masa kecik2…

    bila abah nak bg semangat…mesti dia nyanyi lagu tu
    ~~~~~

    🙂

  5. bro bersemangat lebih nampak pg ni.hehehe.selamat pg bro.

  6. satu saranan yg berguna utk tatapan umum kiz..hehe..pendek kata jgn layan mls sudah!..:)

  7. gua ada lecturer dari iran. dia siap boleh nasihat lagi “why u can’t do it? Malaysia Boleh!” XD

  8. malas itu kerja syaitan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *