Home » Uncategorized » Kalau Nak …

Kalau Nak …

“aku nak berniagalah,tapi aku takut kalau perniagaan aku rugi”
“susah kerja tu,tak laratlah aku nak buat”

ehh..kalau belum cuba mana tahu tak boleh.Cuba dulu baru tahu macam mana.Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya..kalau tak diusahakan dulu mana dapat hasilnya.Jangan mengalah sebelum berjuang kerana kegagalan mengajar kita mencari jalan kejayaan.

Ingat juga tentang pepatah..nak seribu daya,tak nak seribu dalih..kalau betul-betul mahu kejayaan,apa halangan pun sanggup..kalau tak nak suruh makan pun tak sanggup..huhu..fikir sesuatu..buat sesuatu..baru dapat sesuatu.

Sisipan Bawah : Tidak ada lautan yang luas, lurah yang dalam, bulan yang tinggi dan jalan yang susah bagi orang yang mahu.

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

6 comments

  1. dimna ada emas disitu ada perompak..

    useha kerusi roda kejayaan..

  2. yeah..buangkan sikap pesimis, tanamkan sikap optimis!

  3. Tak ada yg mustahil…just do it !

  4. Saya pun minat berniaga. Minat sja tak cukup kena tanya juga orang yang lebih pengalaman. Kena try error dulu… Setiap yg dah jutae=wan mesti penah bankrup dulu. Contoh macam Dato Siti dulu ingat tak dia penah beniaga teh , nampak macam tak berjaya. Setelah dia beguru dengan Dato K sampai jadi isterinya dia agak berjaya dalam perniagaan Simply City . Cayok Cayok untuk anda. Teringat kata-kata Dr. Mahathir. Dia bukak The Loaf kat Pavilion n etc (tempat org2 kaya). Dia cakap kalau modal nak bukak perniagaan sebanyak 1juta. Kita kena sediakan paling tidak 3 juta. Maknenya modal yang cekang.. Selamat berniaga utk anda. Cayok ! Cayok !

  5. btl2..stiap kejayaan bermula dgn kepayahan

  6. asalkan nawaitu bersih n ada usaha gigih nescaya bisnes akan berjaya..risiko tetap ada..janji tabah n pandai selesaikan masalah

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *