Breaking News
Home » Santai » Jangan Dengki Dengki .. Cemburu Boleh Tak ?

Jangan Dengki Dengki .. Cemburu Boleh Tak ?

“Hindarilah sifat dengki kerana ia akan memakan amalan kamu sebagaimana api memakan kayu yang kering.” (HR Bukhari dan Muslim)..nampak tak tu..cuba fahamkan hadis tu..secara kasarnya 1 kali dengki , berganda amalan kita hilang..! Buat apa nak dengki dengan orangkan..rezeki masing masing..

Kalau asyik nak dengki sampai bila nak majukan..tengok member dah berjaya sikit dah mula buat cerita yang bukan bukan.Semua kita je yang betul..orang lain salah..boleh jatuh maruah orang woo..kalau dah jatuh maruah..kehidupan pun leh jatuh..nak jual maruah pun dah tak laku..sapa nak beli maruah yang dah busuk..eheh..thinks about its.

Cemburu2 tu bolehlah..tapi biarlah cemburu bertempat.Cemburu tengok blog dia visitor beriban tak putus putus masuk..apa lagi usahalah dengan cara yang betul untuk capai macam mana dia dapat sekarang.Perbaiki diri sendiri..tengok blog kita apa yang kurangnya..Barulah kita dapat merasa macam yang dia rasa..ini contoh je..kalau ada yg berlaku ..jom ubah..ahakss..

Oklah… bebel panjang2 pun tak bleh gak kan..nanti boring lak..
Petang ni layan Karipap + Nescafe ..layang karipap panas ..berasap mulut..inilah untungnya orang rumah rajin buat makan2 petang ni..tak yah beli..

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

12 comments

  1. cemburu tgk org lain update blog tiap2 hari. kdg2 sehari 3,4 entry. tp saya satu entry pun susah nk post. huhu…

    cemburu cmtu boleh? heee~

  2. @Nini Hartini cemburu yang sangat bagus..hehe..baru kita ada semangat nak update..update yg simple2 je..apa yg terfikir..tulis je..hehe

  3. aku cemburu schoolmate aku ade nuffnang tapi aku tak de.! HAHA.! nak cemburu macam ni boleh tak.?

    (ceh sebenarnye memang cemburu pon)

  4. belalang jeles arr dgn blog ni sebab dia pandai buat entry yg best2 tp belalang x pandai…ngee

  5. @Belalang Hijau ahahhaa, tiba tiba aku nak kata aku setuju dengan dia ni.!

  6. nk minx share bleh x ayta td tu???

  7. bak sket karipap panas..lama giler sis tak wat karipap ni kiz..

  8. aku cemburu ngn ko kiz… cenburu ko dapat makan karipap sedangkan aku tengah lapo ni… Huhuhu

  9. jeles menda yg positif tak pe.. jgn negatif udah ..
    dengki2 makan diri plak nanti..hehe

  10. dayah SnoW Heuka

    boleyh jek jeles ekeke :))

  11. @Izbeta Shyah tak der akaun ke tak der pendapatan..hehe..

  12. @Belalang Hijau belalang pun apa kurangnya..jgnlah merendah diri sangat..tahulah duk kat rumput.. ( best sangat ke entry kat sini ?)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *