Home » Santai » Jadikan Kegagalan Itu Pengajaran

Jadikan Kegagalan Itu Pengajaran

Assalammualaikum..bertemu lagi dalam entri terkini..sebab aku bila malam ni rajin sesangat menulis.Mungkin malam ni otak dah sejuk kot.Mood tu dah kembali..apa apa je lah..
Sebenarnya aku cuma nak mengomel sikit tentang kekalahan 0-4 Malaysia kepada Arsenal malam semalam.Sebenarnya tidak ada apa yang memalukan tentang itu.Kita kena realistik.Semangat sebenarnya memang tak menjamin kejayaan.Sekurang kurangnya usaha itu ada..kerana lawan memang berkelas dunia.
Cuma apa yang penting dengan bertemu jagoan ini,kita dapat menilai dan membongkar di mana kelemahan kita.Baru kita boleh memperbaiki apa yang cacat celanya.Kalah bukan tak bagus,cuma taraf corak permainan tu jauh berbeza.Lagi satu jangan cepat sangat kita menghambur kata kata hentaman.Jangan jadikan budaya menang di sorak..kalah di booOooo..untuk menjadi jaguh ,perlu melalui perjalanan yang jauh.
Apa apa pun semoga pasukan Malaysia dapat memperkemaskan lagi pasukan. Buktikan sesuatu hari Sabtu ni ketika bertemu Liverpool..kerana misi yang paling penting adalah menumbangkan Singapura.Jadikan kegagalan itu pengalaman yang akan membenihkan kejayaan..Malaysia Boleh..Sorakkan,Jiwa dan semangat ku tetap bersama pasukan Malaysia kerana kau tempat tumpahnya darahku.

Check Also

The Red Warriors

Nama The Red Warriors Akan Ditukar ?

Nama The Red Warriors Akan Ditukar ? Itulah persoalan yang mungkin bermain difikiran peminat bolasepak …

13 comments

  1. gambatte malaysia!!!

  2. Malaysia Boleh!!!

  3. malaysia tetap boleh!

  4. semangat sperti inilah yg kte mahukan!

  5. malaysia sekarang semakin mantap kiz,haraf vs ngan livepool nti menang lah yer..x pun sri…kalo kalah xpe juga..hehe..

  6. malaysia boleh

  7. semangat sikit bile baca ni 🙂

  8. go go go tanah airku ^^

  9. nanti dah biasa lawan dgn team international, mesti lagi power..heee~

  10. jadilah seeprti penyokong kelab2 bola sepak di eropah sana .. mereka sgt setia ..
    klu kalah mereka bg kata semangat bkn hamburan kata2 kesat ..

  11. “berjaya atau gagal..m’sia tetap di hati,jgnlah menang jer nk sokong kalau kalah nak kutuk2..”

  12. Bnyk nye kalah.. Xde score lg ek? Sadisnyeee~

  13. apa ramalan bro untuk match malaysia dgn liverpool?…ada ke malaysia boleh buat gol kali ini?..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *