Breaking News
Home » Uncategorized » Inspirasi Imaginasi | I Don`t Belong Here

Inspirasi Imaginasi | I Don`t Belong Here

Lain padang lain belalang (tak der kena mengena dengan blogger belalang) ..lain orang lain caranya kan.Kekadang aku rasa buntu juga dalam mencari idea2 untuk di paparkan kat blog ini.Bukan buntu idea tapi buntu cara nak mulakan kata..haha..tapi bila dah tertaip 1 ayat..confirm akan berjela jadinya..Selain aku ronda2 blog rakan rakan..macam macam cara aku buat untuk mendapat feel nak mula menulis..

Sambil2 tengok telatah anak2 pun leh dapat idea..sambil pandang2 perangai orang pun dapat idea..tapi selalunya kalau lepas makan aku memang buntu habis..haha..memang tak mo bergerak otak ni ni nak mulakan kata kata..kejung jari nak tekan2 keyboard..

Tapi setiap kali aku buntu aku selalu dengar instrumental ni..memang aku akui muzik dalam instrumental ni ada feel..ada magis..ada jiwa..ada idea..muzik yang ikhlas..susah nak jumpa lagi muzik yang macam ni..tapi ini pendapat aku lah..korang mungkin tak minat..tapi muzik ni lah yang aku jadikan inspirasi imaginasi aku untuk cari idea…

Lagu ni sentuhan dari Cromok..bukan calang2 kumpulan ni..semua lulusan universiti kat Australia tu..meletop era2 90an dulu..

Cara aku..cara anda..mungkin berbeza..cer laa sikit..haha!!!

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

7 comments

  1. ceq suka tengok semut bersalam-salaman bila berjumpa.. selalu idea mai dari situ.. hehehe

  2. not bad..teringat kat anak laki saya la bila dgr lagu cam ni sebab dia suka main gitar lagu gini

  3. oh.. idea TK sepantas kilat, tp tangan menaip selambat kura2.. jd sbb tu jarang2 update, idea lari jauh dh, x sempt nk kejar.. ilang..
    hehe..

  4. huhu… mmg pun… lagu ni buat jiwa aku tenang… aman. dan… zzzzzzzzzzzz……….

  5. g konsert aritu .. semua tunggu cromok.. otai gile ni… walau persembahan last skali.. perghh.. semua sanggup tunggu…

  6. “akak pun tgh takde idea ni..bila idea dtg..mood ilang,mood ada idea tak mai pulak…ish2…”

  7. mina terlampau byk nak story…tp malas nak taip…hehehe…

    bila dah terlampau letih…blur jgk….hihihi…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *