Breaking News
Home » Uncategorized » Ingatan Dari Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria

Ingatan Dari Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria

Tan Sri Harussani Zakaria memberikan ingatan bahawa kelemahan dan perpecahan umat Islam yang berlaku hari ini menyebabkan ada pihak yang berani memesongkan akidah penganutnya, selain menghina agama tersebut sedangkan sebelum ini Islam begitu dihormati.

Bila sebut melayu pasti akan berkaitan dengan islam,bila sebut islam pasti akan berkaitan dengan melayu.Jadi dimanakah kita sebenarnya.Memang benar peringatan mufti Perak itu,kita semakin lemah dengan perpecahan yang menanti berderai sahaja.Kelemahan ini memudahkan anasir yang boleh memusnahkan akidah Islam menyusup dan menghancurkan secara senyap mahu pun terang-terang.

Lihat saja disana..disini..disitu dan dimana-mana perpecahan kian berlaku..tak terfikirkah kita akan akibatnya.Kuatkah kita lagi untuk mempertahankan apa yang kita ada hari ini dan agama yang kita junjung sejak dulu jika diganggu gugat..apa ertinya kekuasaan duniawi jika kehancuraan yang kita cari..

Check Also

najib letak jawatan

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN. Akhirnya setelah banyak desakan dari kalangan dalam …

6 comments

  1. pentingnya isu ni,isu akidah kita sebagai umat Islam itu sendiri.memang isu ni mufti perak ni ada bincangkan dah lama,ingat lagi pernah dgr ceramah pada tahun 2004,mufti ada sampaikan isu yang sama.yang semakin menular secara senyap dikalangan kita orang melayu yang beragama Islam ni…

  2. Keadaan masa kini amat ,membimbangkan apatah lagi dengan perpecahan umat sesama agama.

  3. aku sokong…kalau kt berpecah org lain tunggu mase je nk memesongkan akidah…jom la kt same2 teguhkn benteng islam supye x diperlekehkan oleh mereka2 tu…hueeemmmm

  4. btol tu ..umat islam semakin lemah dan sudah berpecah belah

  5. dari semua segi umat islam berpecah…agama , politik , ekonomi , sosial…huhu…

  6. melayu semakin ketinggalan dalam semua aspek..ni semua kes dengki dan tak mahu bersatu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *