Menu Tutup

Ikut Je Resmi Padi

Hari ini dengan secara tak sengaja aku terlelap depan lappy..tah kul berapa aku tak tahulah.Mungkin jam 11 malam kot.Sedar sedar jam 2 pagi.Tadi cadang nak update blog,idea tengah banyak mencurah..tapi bila dah terlelap otak pun mendelete memori aku..habis hilang semua idea..

Yang aku ingat sekarang cuma pasal padi..ingat padi ingat beras..ingat beras ingat nasi..ingat nasi ingat nak makan..erk..melalut sudah..
Bukan apa sebut pasal padi padi ni..cuma kekadang kita terlupa siapa kita.Kejayaan atau kemewahan selalu melalaikan kita.Menjadikan kita sombong bongkak takbur riak dan perkara2 yang seangkatan dengannya.

Kalau sekarang kita berada di atas dan mempunyai sikap seperti diatas juga…gerenti le cukup time gedebuk le kebawah semula..Apa salahnya ikut resmi padi…makin tunduk makin berisi..lepas tu isinya jadi nasi..semua dapat makan..haha..

Sama sama kita kenali diri sendiri…

Ini entry aku tengah mamai dan lapar nasi..atau mungkin aku tengah bermimpi??

9 Comments

  1. Piasara

    “betul tu kiz….perumpamaan ini lah yg selalu cikgu2 akak pesan ms kat sekolah dulu..bkn apa,dia takut ada antara kmi yg lupa diri pulak bila dah tinggalkan sekolah dan berjaya menjawat jawatan tinggi..”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *