Breaking News
Home » Santai » Ikut Je Resmi Padi

Ikut Je Resmi Padi

Hari ini dengan secara tak sengaja aku terlelap depan lappy..tah kul berapa aku tak tahulah.Mungkin jam 11 malam kot.Sedar sedar jam 2 pagi.Tadi cadang nak update blog,idea tengah banyak mencurah..tapi bila dah terlelap otak pun mendelete memori aku..habis hilang semua idea..

Yang aku ingat sekarang cuma pasal padi..ingat padi ingat beras..ingat beras ingat nasi..ingat nasi ingat nak makan..erk..melalut sudah..
Bukan apa sebut pasal padi padi ni..cuma kekadang kita terlupa siapa kita.Kejayaan atau kemewahan selalu melalaikan kita.Menjadikan kita sombong bongkak takbur riak dan perkara2 yang seangkatan dengannya.

Kalau sekarang kita berada di atas dan mempunyai sikap seperti diatas juga…gerenti le cukup time gedebuk le kebawah semula..Apa salahnya ikut resmi padi…makin tunduk makin berisi..lepas tu isinya jadi nasi..semua dapat makan..haha..

Sama sama kita kenali diri sendiri…

Ini entry aku tengah mamai dan lapar nasi..atau mungkin aku tengah bermimpi??

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

9 comments

  1. “betul tu kiz….perumpamaan ini lah yg selalu cikgu2 akak pesan ms kat sekolah dulu..bkn apa,dia takut ada antara kmi yg lupa diri pulak bila dah tinggalkan sekolah dan berjaya menjawat jawatan tinggi..”

  2. padi band peberet gua… hehe… makin menunduk makin berisi…

  3. hehehe…poie makan nasi cepat2…
    mina nak jd padi jgk..

    tembam2 pun comel…ehhh..hahaha…

  4. huhu..teringat plak time skolah blajar perumpamaan..time xzam cuak tkot xpaham maksud..hehe

  5. ikut resam padi.. makin tunduk makin berisi… cam lirik lagu pun ada..^_^

  6. http://www.ainisastra.com pengen tidur juga habis makan.. xixi

  7. btol3…kadang2 bile kiter dh berjaya mmg kiter x pndang ke bawah…biler dh jatuh baru laa sedar kan

  8. masa SK taip nie,tengah mkn nasi nie..
    hehehehe..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *