Home » Santai » Hati-Hati Jangan Sampai Jadi Macam Ini

Hati-Hati Jangan Sampai Jadi Macam Ini

As Salam buat semua.Orang dulu-dulu ada pesan,cakap siang pandang-pandang cakap malam dengar dengar.Kerana mulut badan binasa.Tapi zaman sekarang bukan sebab mulut je,Facebook,Twitter,Blog dan lain-lain medium laman sosial boleh membuat kita binasa.Laman sosial banyak buruknya jika salah guna.
Sebut bab ini,satu lagi kes yang tengah hangat sekarang iaitu penyebaran khabar angin yang menyatakan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar meninggal dunia.Pihak polis melalui Timbalan Ketua Polis Negara menyatakan pihak polis sudah menemui petunjuk baru dan sedang mengenalpasti suspek utama kes itu dan akan membuat tangkapan dalam tempoh terdekat.
Jadi fikir-fikirlah apa yang anda buat,tulis dan sebarkan.Tersalah percaturan ianya akan memakan diri sendiri.Sebab sekarang banyak sangat khabar angin dan berita tak sahih tentang kematian selebriti mahu pun pemimpin peringkat tertinggi yang disebarkan.

Cuba bayangkan jika diri anda yang dikatakan meninggaldunia?

Check Also

keputusan Piala Malaysia suku akhir kedua

Keputusan Piala Malaysia 2017 Suku Akhir Kedua

Keputusan Piala Malaysia 2017 Suku Akhir Kedua. Debaran pasti dirasai oleh lapan pasukan yang terbabit …

7 comments

  1. kerana tangan, badan binasa..

  2. biasa la tu.. org tu dendam kot dgn kpn.. :)..

  3. Azhafizah[フィザ]

    DO NOT trust internet 100%.^__^

  4. berhati2 dgn khabar angin, ada yg tak betul…

  5. artis selalu dikatakan meninggal dunia..depa tak de lak nak repot2 polis ni..ekekeke..bukan masalah yang besar sangt pun..:P

  6. jangan salah gunakan tagline ‘SEGALANYA DI HUJUNG JARI’ huhu

  7. itulah, tak baik betol sebar cerita palsu.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *