Home » Uncategorized » Hati-Hati Dengan Shout Box

Hati-Hati Dengan Shout Box

Shout Box..!! semua orang tahu apa itu shoutbox..tempat jerit-jerit tu..tempat nak tinggal jejak bila blogwalking atau tempat borak-borak sesama blogger.Memang banyak blog yang pasang shoutbox..dan yang paling popular adalah shoutmix.

Kenapa kena berhati-hati dengan shoutbox..ini khas untuk kaki blogwalking yang suka laju-laju.Pantang nampak nama yang belum pi terjah mesti klik punya.Tahukah apa bahayanya kalau kita klik tanpa periksa? Meh sini den nak kobaan..kata orang mencegah lebih baik dari merawat.

IKLAN JAP..KLIK KALAU SUKA..HAHAHA

Apa kata nama yang korang klik tu link dia adalah virus atau pun software yang boleh menjahamkan sistem security komputer korang.Yer lah sekarang macam-macam cara orang nak sebarkan virus.Cara ini pun silap-silap segala password korang pun boleh terbongkar.Jadi kalau blogwalking tu tengok dulu link dia.Kalau setakat link blog biasa tu tak per juga..kalau tengok link yang bukan-bukan atau link yang guna short url tu..abaikan je..sebelum terkena baik berjaga…sebab dah ada yang terkena..

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

32 comments

  1. lepas ni kena lebih berhati2 πŸ™‚

  2. Ya x ya lah…
    Baru terfikir…Iskkk… bahaya nih…

  3. owh, macam tuh yer. ok2.. πŸ™‚ thanks for the reminder!

  4. aiseymenn, cancel lah bw ni πŸ™‚

  5. cmne nk tau url tu virus..kasi cth skit.huhuhu.seram lak dgr.

  6. macam2 la dorang nih…huhu

  7. “salam kiz…mmg bahaya la kan..mcm2 cara diorang nk sebarkn virus..”

  8. ish .. yer ke ??? btw , thx 4 sharing de info ..

  9. Azhafizah[フィア]

    adesh..macam2 hal pulak ye..terima kasih kerana berkongsi..^_^

  10. huhuu sungguh berinformasi entry nih..akan uncle cata dan highlightkan…mmg uncle phobia dengan virus huhuhu

  11. adeh baru tau betapa bahayanya kotak shout…lepas ni kena lebih berhati-hati nampaknya… πŸ™‚

  12. oo ok tq bro atas info ni..

  13. pasni memang kena hati2 la kan πŸ™‚

    cik ana.

  14. huhu memang kena be careful punn

  15. btul2..ak akn tgk dlu url dlu sblm bukak..tkot jgk klu msuk vrus

  16. tq2 so much 4 this sharing…lau tak i mmg tak tau la…tq tau

  17. Ada betulnya juga ni…so, perlukah oggix box sy di remove dr side bar tu bro!

  18. btol3..rmai kwn blogger cik yg dhkena..

  19. sebelum klik tu tgk dulu linknya. kalau pelik je x yah klik

  20. sama2lah kita berhati2…
    tengs for d info kiz

  21. kalo pasal virus xpe lg sebb aku dah set security ka aku ni tp kalo link tu link churp2 ataupun yg sewaktu dgnnya memang betul2 menyakitkan hati!..

  22. kena berhati2 lah macam ni… ish tak tau plak… adoi…

  23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  24. thank you tips ni!

    makanya kita shout-shout dekat komen je ah cm gitu..muahahaha kn? πŸ˜‰

  25. tu laa bro.. risau jgak jenis singgah guna short url tu :p

  26. betul. setuju. kena hati2. dah lama pasang niat nk buang shoutbox ni..tunggu time je ni.

  27. tak suruh pun buang shoutbox..cuma hati-hati bila nak klik pada nama yg kat shoutbox tu..tgk link dulu..that what i mean…huhu

  28. haah betol gak tu kan..kita ni nmpk je nama terus klik..xde nak pikir2 dah..huhu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *