Menu Tutup

Hati-Hati Dengan Shout Box

Shout Box..!! semua orang tahu apa itu shoutbox..tempat jerit-jerit tu..tempat nak tinggal jejak bila blogwalking atau tempat borak-borak sesama blogger.Memang banyak blog yang pasang shoutbox..dan yang paling popular adalah shoutmix.

Kenapa kena berhati-hati dengan shoutbox..ini khas untuk kaki blogwalking yang suka laju-laju.Pantang nampak nama yang belum pi terjah mesti klik punya.Tahukah apa bahayanya kalau kita klik tanpa periksa? Meh sini den nak kobaan..kata orang mencegah lebih baik dari merawat.

IKLAN JAP..KLIK KALAU SUKA..HAHAHA

Apa kata nama yang korang klik tu link dia adalah virus atau pun software yang boleh menjahamkan sistem security komputer korang.Yer lah sekarang macam-macam cara orang nak sebarkan virus.Cara ini pun silap-silap segala password korang pun boleh terbongkar.Jadi kalau blogwalking tu tengok dulu link dia.Kalau setakat link blog biasa tu tak per juga..kalau tengok link yang bukan-bukan atau link yang guna short url tu..abaikan je..sebelum terkena baik berjaga…sebab dah ada yang terkena..

32 Comments

  1. josrevalution

    kalo pasal virus xpe lg sebb aku dah set security ka aku ni tp kalo link tu link churp2 ataupun yg sewaktu dgnnya memang betul2 menyakitkan hati!..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *