Menu Tutup

Harian Metro 14 04 2011 | Tragedi Mulia | Hilang Kaki Kerana Menolong


Terharu .. sadis..rasa bangga pun ada dengan cerita yang di paparkan di muka depan harian metro hari ini 14 04 2011.Tajuk Tragedi Mulia memang menyedihkan tapi itulah besarnya erti pengorbanan.Hilang kaki kerana menolong mangsa kemalangan..

Keprihatinan seorang lelaki menyelamatkan sepasang suami isteri yang tersepit selepas kemalangan bertukar tragedi apabila dia kehilangan kaki kanan dari paras paha akibat dilanggar sebuah kereta lain

Ketika dalam usaha mengeluarkan mangsa pasangan suami isteri melayu itu..mangsa di rempuh dari belakang oleh sebuah lagi kenderaan.Kenderaan yang merempuh mangsa melarikan diri..Ini dah kes langgar lari.Kalau dah langgar orang tu berentilah..kalau macam ni lah..aku rasa orang yang langgar lari tu esok dia pulak kena langgar lari.

Aku tabik dan simpati dengan nasib yang menimpa mangsa.Memang boleh di anggap sebagai insan yang berjiwa 1 malaysia.Inilah erti pengorbanan yang tidak mungkin dapat di balas dengan wang ringgit…

Semoga Ong Kim Koon tabah menghadapi dugaan ini dan cepat sembuh..aku tabik dengan engkau uncle
Ong Kim Koon…!!

9 Comments

  1. fareiyka

    Semoge mr ong kim koon tabah menghadapi dugaan ni. . dan segala jasa baik beliau amatlah bermakna & kalo ade 10 lagi rakyat Malaysia cam uncle ni, kompem dunia aman. .

  2. Khairil

    wira yang berhati mulia walaupun bukan dari satu bangsa tetapi atas nama perikemanusian dia sanggup membantu…cuba renungkan adakah kita juga sanggup sepertinya..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *