Breaking News
Home » Motivasi » Dunia Hanya Persinggahan

Dunia Hanya Persinggahan

Dari awal lebuhraya hingga penghujungnya..perasan tak banyak R&R ( rehat dan rawat ).Sebabnya untuk apa? Sebab untuk orang singgah untuk makan,minum,solat dan berehat.Pam minyak pun kena singgah sebab minyak kenderaan tak akan sentiasa penuh.Semua itu bekalankan untuk meneruskan perjalanan.Bekalan..!!
Begitu juga hidup..orang dah kata hidup itu hanya persinggahan..jadi kita perlu cari bekalan untuk perjalanan yang seterusnya.Tak begitu.Tak perlulah cakap bekalan apa yang perlu dibawa.Kita sepatutnya dah tahu sebab sememangnya kita dah berjanji semasa persinggahan dialam roh lagi.Sekarang persinggahan kita di dunia..seterusnya dimanakah persinggahan kita? Bersediakah kita?

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

17 comments

  1. tepuk dada tanya iman. dah cukup ke bekalan yang ada sekarang ni.

  2. semua orang tahu takat mana, banyak mana bekalan dia yang nak bawa tu…muhasabah diri setiap hari..

  3. apabila kita meninggal dunia kelak, terputuslah segalannya daripada kta. hanya 3 perkara yang dibawa yakni ilmu yang bermanfaat, doa ank soleh dan sedekah jariah

  4. blum lagi bro..masih banyak lubang2 yang belum ditampal 🙁 tazkirah pepetang macamni sgt bagus

  5. masih belom cukup lagi amalan…InsyaAllah akn perbaiki sedikit demi sedikit..

  6. =(
    x bersedia pon kene bersedia gakkan
    huuuuuu

  7. betul tu.. hidup adalah untuk mencari bekalan ke alam yang nyata nanti…:)bukan persinggahan di dunia ini sekadar berseronok dengan nikmat2 yang ada apada dunia..kan?

  8. dalam perjalanan ini..menuju destinasi..berbagai lebuhraya di lalui..

  9. bekalan always tak cukup……

  10. cik ana selalu rasa bekalan x cukup utk DISANA nanti =.=

  11. bekalan yang nak dibawa masih lagi tak mencukupi…

  12. tkut pulk bile bcakp psl bekln ni…mmg sentiasa xmcukupi…

  13. dunia hanya persinggahan untuk menuju ke syurga. bekalan yang baik, akn sampai ke tmpt dituju dengan baik…lau x,mybe kemalangan di tengah jalan 🙂

    p/s : mgkin xder kaitan ape yg sybebelkan di atas tp sy paham 😀

  14. thanks for this peringatan…bersm2 la kita mengingatkn ant 1 sm lain.

    done follow awak jg…hope dpt berblogging ngn awak for future…

  15. dunia hanya satu destinasi persinggahan..betul tu..syukran atas peringatannya..entri yg baik 🙂

  16. bekalan aku masih belum cukup…;(.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *