Home » Uncategorized » Dulu Minta .. Dah Dapat Buruk Sangka Pula

Dulu Minta .. Dah Dapat Buruk Sangka Pula

“oit hapuskanlah….”
Ok sekarang dah dihapuskan..tahniah kepada yang selama ini berjuang walaupun kekadang hanya tumpang nama je..biasalah banyak wang..suara boleh beli macam bawang..keh keh.Ok..perjuangan dah selesai..puashati tak? atau ada lagi yang belum puas..kalau nak fikir pasal puas manusia mana boleh puas..itulah nafsu.

Tapi yang tak seronoknya..bila dah hapus..ada pula yang sumbangkan suara yang sumbang cakap kalahkan murai.
“alah..hapus ada makna tu”
Peh..tak reti bersyukur laa ni..bila tak dapat bising,dah dapat pun bising.Dah semua salah,apa yang betul.Mulalah setan bertanduk menghasut hati..kalau banyak setan yang berendam dalam lubuk hati yang dalam,timbulah sikap buruk sangka berenang-renang di permukaan.Alahai..belajarlah menghargai dan menilai dari sudut positif pula.Kalau negetif sesaja..boleh kena kejutan elektrik silap caranya.

Ibarat rumah dah siap,tukul masih berbunyi..fikir-fikirlah sendiri.
Sekadar luahan hati..bukan entri emosi dan tiada yang terlibat samada yang hidup atau mati..kecuali mereka yang makan cili…peace!!-Hiperbola ku tersirat maksud.

Check Also

Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Teks Sidang Media Penahanan 7 Suspek Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Teks Sidang Media Penahanan 7 Suspek Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. Pihak PDRM telah …

13 comments

  1. mano ado yg pueh hati..ado yo yg tk kono..

  2. buat ini kata ini. Buat itu kata itu. Habis mana yang betulnya.. haihh semua x puas ati kan ?

  3. pendek kato,x puos hati namonya ni…

  4. macam tu lah selalunya..tak pernah nya betul..apa aje yg dibuat tak penah puas hati

  5. kalau dah tak suka, buat apa pun ada salahnya

  6. Kehkehkeh. Aku sebagai seorang neutral dalam hal ni pun ada terdengar suara sama macam ni, tapi both from those pro-government and anti-government.

  7. mcm tu lah sikap depa , kira nak opposite saja….yang beri tu pun mcm dah terdesak nampaknya…

  8. itulah sikap sesetengah manusia..x pernah rasa puas dengan apa yg ada..pasti ada2 aja yg x kene~

  9. aiyaaaaaakkk
    org cam ni kene buang daerah la
    adoiiii

  10. mana ada manusia yg berpuas hati…serba tak kena saja ler..

  11. kiz..title saja dah menusuk kolbu heheee..

  12. aku sokong…apa yg ko tulis…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *