Breaking News
Home » Uncategorized » Dengar Lagu Ini Baru Nak Berhenti

Dengar Lagu Ini Baru Nak Berhenti

Bila anak anak kecil menangis ni agak merimaskan juga bila menangis tak kena masa.Kalau tengah malam lagi ler mencuakkan..huhu.Nanti mulalah ada yang cakap kena sampuk laa..itu lah..ini lah..padahal mungkin sakit perut ke..memang sesaja nak cari pasal menangis..huhu..Tapi aku dah rasa lali dah sebab adatlah kalau ada anak kecil ni.

Ni haa nak jadikan cerita tentang anak aku yang berumur setahun 2 bulan ni..bila mood dia macam tak best je mula menangis tak tentu pasal.Macam macam cara nak pujuk kekadang darah tinggi pun leh naik cam ni.Setelah di kaji dan macam macam cara cuba..akhirnya aku berjaya menemukan satu cara yang memang mujarab..tak sangka juga eh..haha

Ni haa amik kau..bila dia menangis cara yang paling senang suruh dia berhenti buka lagu ni..Lagu Tema Animasi Boboy Boy..haha.Ada aura juga lagu ni.Mungkin kanak2 lebih memahami kot.Yer lah jiwa kartun lagi.Bila masa buka je lagu ni dia terus diam..bila sampai part sebut boboy boy dia pun ikut dengan sleng pelat dia..haha..settle satu masalah..aman telinga aku ni.

Check Also

keputusan piala malaysia 18 julai

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017. Aksi TM Piala Malaysia kembali dengan 8 perlawanan berlangsung …

13 comments

  1. dah try ketuk pintu bro….kalau dia senyap juga ada can nak jadi kaya..;)

  2. boboi boy XD

    memang budak kecik habis, upin ipin tak jadi ke?

  3. wah…baru la..kanak2 alaf baru nie..hihi

  4. boboy boboy semputtt. 😛

  5. bapak dye dulu2 cenggitu gak kot.kene dgr lagu baru syp 😀

  6. wah mujarab betul ubat boboi neh tak sangka muzik boleh meredahkan tangisan baby..:)..nice try bro..:)..

  7. haha dengar lagu tu terus diam ke ? agaknye bro masa kecik pun kene buka lagu baru x nangis

  8. Hahahahahahahahahahahaha.. Entry plg lawop ni..

  9. heheh..betul tu petua x kiz nie..samaa juga spt my beby yg baru 5 bulan sekarang nie..sudah kena ayun tapi mc lagi nak nangis mujur lah ada hpon n73 c dia nie..huhu..
    kiz sebenarnya diorang nie bukan fam tp daya deria pendengaran bayi yg mc kecil amat lah sensitif so tidak kira lagu d hp ka ataupun bunyi2 yang kuat tetap diorang diam.hehe…
    cara blogwalking tanpa halangan

  10. hehe.. lepas ni kalau ada baby nangis.. bg dengar lagu ni jela..

  11. haha..boboy boy..budak2 besa la kan..hehe

  12. Haha. Ada gak cmtu eh . Dgr lgu boboy boy br diam nangis. hehe

  13. rara pon tak paham knp budak2 suke boboy boy tu.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *