Menu Tutup

Dengar Lagu Ini Baru Nak Berhenti

Bila anak anak kecil menangis ni agak merimaskan juga bila menangis tak kena masa.Kalau tengah malam lagi ler mencuakkan..huhu.Nanti mulalah ada yang cakap kena sampuk laa..itu lah..ini lah..padahal mungkin sakit perut ke..memang sesaja nak cari pasal menangis..huhu..Tapi aku dah rasa lali dah sebab adatlah kalau ada anak kecil ni.

Ni haa nak jadikan cerita tentang anak aku yang berumur setahun 2 bulan ni..bila mood dia macam tak best je mula menangis tak tentu pasal.Macam macam cara nak pujuk kekadang darah tinggi pun leh naik cam ni.Setelah di kaji dan macam macam cara cuba..akhirnya aku berjaya menemukan satu cara yang memang mujarab..tak sangka juga eh..haha

Ni haa amik kau..bila dia menangis cara yang paling senang suruh dia berhenti buka lagu ni..Lagu Tema Animasi Boboy Boy..haha.Ada aura juga lagu ni.Mungkin kanak2 lebih memahami kot.Yer lah jiwa kartun lagi.Bila masa buka je lagu ni dia terus diam..bila sampai part sebut boboy boy dia pun ikut dengan sleng pelat dia..haha..settle satu masalah..aman telinga aku ni.

13 Comments

  1. josrevalution

    heheh..betul tu petua x kiz nie..samaa juga spt my beby yg baru 5 bulan sekarang nie..sudah kena ayun tapi mc lagi nak nangis mujur lah ada hpon n73 c dia nie..huhu..
    kiz sebenarnya diorang nie bukan fam tp daya deria pendengaran bayi yg mc kecil amat lah sensitif so tidak kira lagu d hp ka ataupun bunyi2 yang kuat tetap diorang diam.hehe…
    cara blogwalking tanpa halangan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *