Breaking News
Home » Motivasi » Dari A B C Hingga Tahu Segalanya

Dari A B C Hingga Tahu Segalanya

A.. ayam , B..  buku , C .. cawan bla bla bla Z .. Zirafah..ehh ingat lagi tak? Atau mungkin kita juga biasa buat pada anak-anak kecil macam tu..kalau ada anak sendiri tu kat anaklah.Mula-mula nak mengenal huruf sehingga kini dah tahu membaca dan menulis.Dah pandai tulis blog,layan Facebook dan Twitter.Dah berjaya dengan kerjaya..dah ada segalanya.
Siapa pun yang mengajar kita dulu,niat mereka adalah untuk kita ada ilmu.Dari bayi yang kosong hingga dewasa yang penuh dengan ilmu.Jadi ilmu biar digunakan dan disebarkan walaupun hanya sedikit namun besar manfaatnya.

Ilmu pengetahuan seumpama perigi di padang pasir dan bintang di malam yang gelap dari itu kejarilah ilmu seberapa daya yang dapat.

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

5 comments

  1. Hehe mmg mcm tu lah ajar my student. A ayam B bola C cawan h ehe

  2. Azhafizah[フィザ]

    ilmu tu tak luak kalau disebarkan malah dapat pahala..^__^ tapi ilmu yang baik je la..

  3. menuntut ilmu digalakkan dalam islam dan di zaman it yang canggih manggih ni macam2 ilmu boleh dapat kat internet..

    Latest Entry :Tip Untuk Meningkatkan Komen Blog Anda

  4. jangan berhenti menuntut ilmu hehe

  5. maisara: A =angry B=bird

    hehehhe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *