Home » Santai » Dah Lebih Dari Wartawan Layan Je

Dah Lebih Dari Wartawan Layan Je

Dah Lebih Dari Wartawan Layan Je. Zaman IT memang semua serba pantas. Kena peka dengan keadaan sekeliling kerana setiap masa memang ada cerita dan info terbaru. Blogger picisan macam aku ni pun macam tu juga. Terkejar sana.. terkejar sini untuk cari info terkini.

Dah mengalahkan wartawan dah. Cuma beza aku mencari info guna laptop je.. Sekadar perkongsian tapi kredit jangan lupa bagi jika perlu..huhu.

Tapi yang paling sibuk sikit kalau jadi wartawan tak rasmi buat liputan sukan..haha. Terutama malam ini bila Liga Super bermula. Tujuh perlawanan mesti cover. Sebab bila ada buat entri yang menunjukan keputusan terkini atau semasa ini kena perlu selalu update. Baru adil untuk yang mencari di Google atau Yahoo.

Aku rasa tak lebih dari 30 kali aku update satu entri untuk keputusan terkini Liga Super malam ni. Setiap kali gol mesti kena update. Tapi memang menyeronokan tau. Bagi yang minat la. Kalau tak minat tak sanggup buat kot.

Kalau benda yang panas ni memang orang cari kat enjin carian. Yang penting kita rebut peluang. Tapi paling seronok bila dapat tengok persaingan di enjin carian .Persaingan yang sihat ,baru kita tahu kemampuan blog kita tahap mana.

Yang penting kita dapat belajar. Takkan asyik dengar orang cakap SEO je, apa salahnya kita mencuba. Tak salahkan? Lagi pun blog aku ni niche dia lebih pada cerita separa personal je.. sekali sekala layan SEO apa salahnya.

Check Also

ciksepet

Bukan Sekadar Sepet

Bukan Sekadar Sepet tapi sepet yang ada cerita dan informasi. Kenapa tetiba sepet menjadi tumpuan. …

8 comments

  1. bila dah minat semua boleh jadi..perasan juga bila buat entri pasal sukan (padahal ringkas sangat), trafik meningkat dari biasa.

  2. bagus tu dah tak payah beli paper.

  3. Azhafizah[フィザ]

    okay jugak camni..barulah macam macam hado ^__^

  4. xsampai tahap mcm tu lg.. kih kih kih..

  5. ::♥~naiemah_ramli~♥::

    kalau bt mcm ni senang,jimat wktu ngn kos..hee..

  6. haha..wartawan x rasmi pentas,ringkas dan terperinci..semalm gua update 12 entry kalo org biasa dah pengsan kot..haha…

  7. x lama lenyap la paper dlm dunia ni

  8. kiz hebat main seo 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *