Menu Tutup

Cermin Diri Bukan Perasan Bayang Sendiri

Aku tertarik dengan patah kata ini ” Melihat ke dalam diri yg serba lemah sebelum menuding jari ke arah org lain “.Memang elok sangat buat renungan orang-orang atas..ehem..ehem yang sedang bertempur mulut..bertikam tak tembus dengan lidah..meracun dengan air liur.Maksud aku bukan pada satu pihak tapi buat semua yang tengah gagah dipersada dan yang sedang bercita-cita menawan persada.
Bagi aku cukup dengan kerja..tak perlu keterlaluan menyusun kata disirami gula tapi menusuk dalam hati dengan siraman cuka.Mungkin ada yang suka..mungkin ada yang benci..mungkin disatu sudut ada pula tukang ketawa..elok diamalkan kurangkan bercakap..banyakkan berkerja..biar si kerdil yang dibawah ini menilai..pilihan ditangan sikerdil..kalau banyak cakap pun tak guna..tembak pun tak kena..hehe..
Setiap kita ada kelebihan dan kelemahan..tapi yang lebih elok baiki kelemahan diri dulu sebelum kita pertikaikan kelemahan orang lain..kenali diri hiasi peribadi bukan cakap ikut suka suki menyembur air liur penuh sebaldi..peace..!! 

6 Comments

  1. kiz

    erkk @josrevalution mengarut apa lak,,ni aku tujukan kepada pemimpin kita dan yang tengah berimpikan nak jadi pemimpin..dua dua pihak ..demi agama,bangsa dan negara

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *