Breaking News
Home » Teknologi » Cara Install WhatsApp Web

Cara Install WhatsApp Web

Cara Install WhatsApp Web. Applikasi popular Whatsapp memperkenalkan satu perkhidmatan baru iaitu menghantar pesanan menerusi pelayar web bagi semua penggunanya. Buat masa ini Whatsapp Web hanya boleh digunakan Google Chrome sahaja. Pengguna iPhone juga tidak boleh menggunakan applikasi ini buat masa ini.

Versi di web merupakan lanjutan ke telefon anda. Pelayar web akan menduakan setiap perbualan dan pesanan dari peranti telefon bimbit yang bermakna setiap pesanan anda akan terus berada di dalam telefon bimbit.

Cara Install WhatsApp Web Untuk PC dan Laptop. Bagi pengguna applikasi whatsapp, anda kini boleh menggunakan WhatsApp Web pada pc atau laptop dengan menggunakan pelayar browser Google Chrome.

Disini MySensasi kongsikan video tutorial cara untuk install atau gunakan WhatsApp Web pada pc dan laptop anda. Semoga video perkongsian dibawah boleh membantu anda.

video adalah dari perkongsian Youtube. Bukan hakmilik MySensasi.

Check Also

sembangchat

Aplikasi SembangChat

Aplikasi SembangChat adalah aplikasi bual pertama yang dibangunkan di Malaysia hasil kerjasama Teknik Padu Sdn Bhd. SembangChat …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *