Home » Santai » Cakap Biar Serupa Bikin

Cakap Biar Serupa Bikin


Assalammualaikum..Sejak akhir akhir ini aku agak kurang aktif untuk update blog.Cukup Sekadar mampu setakat satu atau 2 entry sahaja dalam sehari.Bukan malas atau kekeringan idea,cuma tuntutan kerja yang agak ketat serta lain lain perkara tertangguh yang perlu di selesaikan..terima kasih kepada yang masih sudi sudi menyinggah..

Berbalik kepada tajuk yang terpampang di atas entry ini..cakap biar serupa bikin..senang je..apa yang kita cakap tu biar kita buat.Jangan hanya manis di bibir tapi pahit di lidahnya..yang manisnya dia rasa..yang pahitnya orang lain dapat..tak adillah macam tu.

Buat cadangan mengalahkan plan nak berperang..atas kertas memang cantik jalan dan caranya.Tapi bila nak terjemahkan dalam urusan kerja..satu pun tak jalan.Yang susah orang yang menjalankan juga.Bila dah gagal..semua tuding jari..lari sembunyi muka.Yang kena mengadap..orang yang menjalankan..eh apa pun tak boleh.

Oklah ..petang ni cuaca panas..layan dulu air cincau..sejuk sejukkan badan dan hati..baru minda boleh cergas..!!

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

6 comments

  1. selesaikan urusan kerja dulu bro 🙂 blog bila2 masa bole update

  2. gitu la manusia ni..cakap memang x serupa bikin sokmo..keluar di mulut huruf A,padahal dalam hati huruf B..hanya contoh saje..hehe..mintak sikit air cincau tu..haha 🙂

  3. pernah terjadi pada diri saya..dia cakap nk plan itu ini…tp sy yg tlg realisasikan apa yg dicakap nye tu…dia goyang kaki..biler tnye hal tuh…dia ckp ta taw…ko buat la..ko a.j.k…huk3..

  4. kerja comes first bro… blog kan, sampingan aje..

  5. hehehehehe..
    kejer penting..1st income..
    blog,2nd income..
    hehehehehe..

  6. “kiz…takper slow2..kerja lebih penting…kdg2 akk pun mcm takde mood..tp kdg2 ada kwn yg tulis kt sbox..’mana entri baru?’..’takde citer baru?’…nk tk nk..kena create sesuatu biarpun citer pokok nangka dpn umah akk…hehhe..”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *