Breaking News
Home » Uncategorized » Bukan Kena Bayar Pun

Bukan Kena Bayar Pun

Seseorang manusia harus cukup rendah hati untuk mengakui kesilapannya ,cukup bijak untuk mengambil manfaat daripada kegagalannya dan cukup berani untuk membetulkan kesilapannya.

Mengakui kesilapan boleh menyelesaikan masalah,lagi pun bukan rugi apa apa pun jika mengakui kesilapan.Ibarat pepatah tidak hilang bisa ular menyusur akar.Dari kesilapan itu juga kita boleh belajar untuk tidak mengulanginya semula.Pengalaman hadir dengan belajar dari kegagalan dan kesilapan.

Check Also

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017. Hari ini 15.7.2017 merupakan perlawanan ke 16 buat semua …

8 comments

  1. orang yg boleh mengaku kesilapannya adalah org yg berani dan tidak ego 🙂

  2. ramai org x nak mengaku salah.. tak mahu malu.. macam dalam entri terbaru freaky.

    Pergaduhan Hacker dan Fan Heliza di Fb

  3. rara pinkmafia

    betul tu,rara pun sllu belajar dr kesilapan.kdg2 benci diri sendiri bile buat salah,but kdg2 sbb tu jugak kite dpt belajar bendabaru.

  4. susah kot nak jumpa rang yg berani mngaku kesalahan…siyes !!

  5. tp kdang2 ksilapn kita yg dulu2 tu la orang dok ingat dan bangkitkn,
    lupa dh pkara baik yg kita buat, kn?

  6. bkn semua org mengakui buat silap

  7. berani kerana benar. kalau diri sendiri buat salah tapi tak mengaku tu tak matang la.

    dan pernah terdengar pepatah orang putih yang berbunyi sebegini:

    “jika seseorang itu telah membuat kesilapan, dan tidak membetulkannya.. maka dia telah membuat kesilapan yang lain” 🙂

  8. mesti ada orang buat silap kat kizz 😛

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *