Breaking News
Home » Uncategorized » Bounce Rate | Penting Ke?

Bounce Rate | Penting Ke?

Apa itu bounce Rate? Yer laa dulu mula-mula tengok kat histats tulis bounce rate..apa kejadah eh tah..tapi lepas aku selongkar cari apa bounce rate nampaknya ada kepentingan bounce rate ni.Maksudnya lagi rendah peratus lagi baik blog kita dikalangan pembaca.Apa yang aku faham laa..haha..tak betul tolong betulkan.Maksudnya dia baca banyak page la..lebih kureng laa.

Bounce rate is the percentage of single-page visits or visits in which the person left your site from the entrance (landing) page. Use this metric to measure visit quality – a high bounce rate generally indicates that site entrance pages aren’t relevant to your visitors. The more compelling your landing pages, the more visitors will stay on your site and convert. You can minimize bounce rates by tailoring landing pages to each keyword and ad that you run. Landing pages should provide the information and services that were promised in the ad copy.Maksud mengikut Google Analytics.Terjemah ler sendiri..haha.

Untuk blog ini mula-mula dulu bounce rate nya sekitar 80-85%.Alhamdulillah sekarang berada sekitar 35-39% (dari report terkini Google analytics) ..Ada yang kata bounce rate yang terbaik adalah bawah 30% tapi kalau lebih 60% agak kurang baik blog kita di mata pembaca.Lepas ni kena kurangkan lagi ni.Target 20% lak..

Check Also

7 perpindahan tertinggi pemain bolasepak dunia

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak. Dunia bolasepak sering dikejutkan dengan perpindahan yang mahal yang …

5 comments

  1. Bounce Rate ni sebenarnya traffik yg dtg kejap je laps tu cau,so yela betul lah tu kalo bounce rate rendah lagi bagus maknanya kurang lah traffik yang dtg n keluar dlm msa lebh kurang x sampai seminit…lah kan biase benda ni terjadi traffik dari org yg BW n singgah ka shoutmix aje..hehe..lagi2 bila internet diorang tu selaju f1 race dtg je terus rempat ka shoutmix,so bila internet slow bermakna page blog pun lambat terload jadi itu bererti unik traffik disitu lah juga no bounce rate!..maksdnya rendah lah rate bounce tu…hehe…

  2. aku baru je paham maksud bounce rate bile baca entri kiz. hahaha selama ni malas nak ambik tau pasal ni

  3. Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    hahaha.. aku lagi la. sebelom ne langsung xpernah dengar pasal bounce rate ne.. tahnkz 4 the info bro 🙂

  4. baca komen baru paham..
    hehehe…

  5. kat mana nak check? huhu fa pun baru tau

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *