Menu Tutup

Bohong.. Dusta.. Tipu

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua.Petang ni mood blogging tak der.Bukan sebab tak ada idea cuma dah sakit mata dah tengok screen ni.Jadi petang tadi aku baring baring je dengar radio kesukaaan aku Negeri FM.Rancangan Gegar 60..haha dia putarkan lagu 60 an je sambil borak2 dengan pendengar kat telefon.Dulu rajin gak telefon dan sms kat radio sekarang malas dah..haha.

Last sekali sebelum penutup ada segmen Nurani..memang aku tunggu ni.Petang ni cerita pasal bohong..!! Jangan bohong lah kalau tak pernah bohong.Aku nak ringkaskan sikit apa yang aku dengar tadi..

Bohong ni ada 3 jenis yang utama..pertama bohong dengan kata kata.Suka suka cakap ikut suka.Tah betul entah tidak entah buaya entah katak.Yang ke 2 bohong dengan tulisan..macam tulis sesuatu yang tak betul dan lebih bahaya jika ianya fitnah.Itu antaranya je lah.Jadi hati hati bila menulis dalam blog ni.Salah tulis boleh makan diri.Bohong yang ke 3..ni macam sifat munafik ni..mulut kata ia tapi hati kata tidak begitu juga sebaliknya.

ok..semoga perkongsian ini memberi manfaat buat semua.Sekadar menyampaikan apa yang perlu untuk ingatan diri sendiri dan semua sahabat.

9 Comments

  1. rara pinkmafia

    hehehehe rara sllu bohong sunat je.takut kena marah.takpekan.hehehe.

    gegar 60?negeri fm?bro org nogori eh?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *