Menu Tutup

Blog Kuasa SEO

Blog kuasa SEO..ye ker? kenapa tak percaya..? percaya je lah..bukan semua perkaralah tapi kalau yang kat Malaysia ni..memang bloglah kuasa SEO..terutama di enjin carian Google.Kenapa aku cakap macam tu..sebab hampir setiap keyword yang kita cari..muka depan enjin carian Google pasti akan dipenuhi oleh senarai artikel berkaitan yang kita cari..semuanya hampir datangnya dari blog..mana perginya website rasmi kerajaan? Mana perginya akhbar online yang memang padat dengan segala berita? mana hilangnya cerita dari portal hiburan dan sukan..

Dan yang paling hebatnya..setiap setiap muka depan enjin carian pasti akan terpampang blog yang sama..cuma kedudukan je yang berubah-ubah..muka depan hingga muka ketiga..memang selalu di penuhi oleh blog..kalau tak caya cuba search isu semasa terkini..sukan..artis..info online..dan macam-macam memang blog yang biasa kita lihat akan menguasai muka depan..hebatkan blogger dengan blognya..hehe..
3 enjin carian popular..Google,yahoo dan bing..tapi google memang dikuasai oleh blog..keh keh

15 Comments

  1. josrevalution

    haha..sepa suru diorang ni x belajar seo seblom buat blog..haha..ok kita cnth kan bharian,kosmo,utusan,mymetro dan yg sewaktu dengannya.cuba ambil link web diorang ni n pegi ke meta analizy cek mta tag,keyword diorang amcam!..haha..n lagi satu cek kat sini- http://www.seoanalyser.net/ berapa kuat seo diorang. haha..pasti down!.. tapi yg membuatkan diorang naik adalah sebab diorang berkompany so!..hehe.. itu je lah.. majuah blogging untuk negara jangan asyik nak majukan sukan je ye kiz..hahaha…

  2. Cikgu Jaja™

    ha a kan..br jaja terfikir..heh

    kerajaan xyah susah2 nk hudgrade website depa sbb sah2 gaji masuk tiap bulan..blogger mcm kita2 nie kena pulun belajar seo br trafik msk beriban2..then brulah duit masuk..kikiki

  3. Puteri Kasih

    betul tu bro..blog memang berkuasa kat enjin carian..puteri pun selalu check sebab nak tahu entri puteri kat kedudukan keberapa…hehehe

    Bangga bila tengok kedudukan yang teratas semuanya dikuasai oleh rakan-rakan blogger 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *