Menu Tutup

Biodata Buntat Drama 7 Hari Mencintaiku

Biodata Buntat Drama 7 Hari Mencintaiku. Siapakah Buntat? Secara tiba-tiba nama ini menjadi viral dimedia sosial ketika episod akhir drama 7 hari mencintaimu disiarkan. Begitu banyak pengguna laman sosial yang menonton drama ini memuat naik status tentang Buntat atau hastag #Buntat.

Buntat adalah watak kanak-kanak dalam drama 7 Hari Mencintaiku yang turut dilakonkan oleh Shukri Yahaya dan Siti Saleha. Watak ini menjadi tumpuan diakhir episod apabila pengakhiran cerita watak Buntat diakhiri dengan kematian. Buntat mati sebab di dera oleh abang angkatnya Adi,ditambah lagi dipukul oleh khalil sebab nak tolong Mia yang dilakonkan oleh Siti Saleha. Kejadian ini membuatkan Mia merasa bersalah kerana selama ini dia membenci Buntat.

Disini kami kongsikan serba sedikit profile atau biodata pelakon kanak-kanak yang membawa watak Buntat dengan jayanya dalam drama 7 Hari Mencintaimu.

PROFILE BIODATA BUNTAT
Nama Penuh: Mohd Ariff 
Umur: 12 Tahun
Drama: 7 Hari Mencintaiku
Filem: Jibam (2017)
Asal : Jitra Kedah
Status: Anak Kepada Tauke Roti Canai Pak Mutalib Jitra
Pendidikan Terkini: Sekolah Kebangsaan Sultan Ahmad Tajuddin, Jitra

Biodata Buntat Drama 7 Hari Mencintaiku
Buntat bersama Mia dalam drama 7 Hari Mencintaimu

Semoga dengan kejayaan lakonannya dalam drama 7 hari mencintaiku ini dengan watak Buntat akan membawa lebih kejayaan buat adik Mohd Ariff  dalam lakonan di masa hadapan.

1 Comment

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *