Breaking News
Home » Uncategorized » Bingkisan Jumaat : Syirik Percaya Surat Berantai

Bingkisan Jumaat : Syirik Percaya Surat Berantai

[Hadis Riwayat Ibnu Majah]- menyandarkan keburukan kepada sesuatu adalah syirik dan tidak termasuk dalam golongan kami melainkan ( orang yg beriman) sahaja,dan Allah akan menghilangkan syirik itu dengan tawakal”.- seperti apa yg di jelaskan oleh Rasulullah SAW.

Berpandukan hadis tersebut,sama seperti surat atau sistem pesanan ringkas berantai yang dikatakanmendatangkan bala jika tidak menyebarkannya.Apabila di biarkan terus berlaku di khuatiri lebih ramai terpesong akidahnya.Oleh itu wajib kita menjauhi perkara perkara yang mendatangkan syirik.

Mempercayai sesuatu perkara semata mata boleh mendatangkan tuah atau kecelakaan boleh menjerumuskan kita kepada syirik kepada Allah..

Sumber : Soal Jawab Agama – kosmo!

Check Also

Siaran langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017

Jadual Siaran Langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017

Siaran Langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017. Sainga TM Piala Malaysia kembali lagi dengan lapan …

3 comments

  1. memang dah banyak kali dapat mesej berantai d sms & facebook..tp sy ignore, x pernah bg respon..hehe..thx for this info ^^

  2. eita pun selalu jugak dapat benda2 macam ni…tapi tak pernah ambik cakna pun….ngarut je semua tu…

  3. betul, betul, betul… I agree with you..
    di Indonesia juga banyak kaya gitu..

    pleas visit me on
    http://arsip-jawara.blogspot.com

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *