Breaking News
Home » Uncategorized » Berhati-hati Wahai Sahabat Blogger

Berhati-hati Wahai Sahabat Blogger

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua.Esok insyaallah kita akan mula berpuasa.Semoga apa yang akan kita lalui sepanjang Ramadan ini akan meningkatkan takwa kepadaNya.Dalam bulan Ramadan ini mungkin akan banyak bahan bacaan yang berunsur agama yang akan terpapar di blog2 mahupun status di Facebook mahu pun twitter.Tak kiralah entri yang dikongsi atau entri ulasan dan pandangan sendiri..Kekadang dalam berkongsi sering kita terlupa atau abaikan satu perkara iaitu kesahihan dan ketepatan sebarang ulasan atau pandangan.

Jika kita berkongsi sesuatu perkara seperti hadis contohnya,pastikan sumbernya boleh di percayai dan semestinya yang sahih.Jangan kerana teruja untuk berkongsi sesuatu kita main ambil sahaja tanpa usul periksa dan entah dari mana sumbernya.Kekadang ada juga yang mengulas tentang suatu hukum dengan pandangan sendiri,harap ianya tidak lari dari maksud sebenar dengan apa yang sepatutnya.jika sememangnya kita memang memahami,tidak mengapa.Takut nanti apa yang kita tulis tersalah tafsir dan boleh mengelirukan.Terutama dalam hal-hal hukum agama.

Sekadar buat ingatan diri dan sahabatku sekelian.Salah silap harap ditegur demi kebaikkan bersama.Selamat berkongsi ilmu dan beramal.

Check Also

carta keputusan Liga Super 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018. Empat perlawanan Unifi Liga Super Malaysia 2018 berlangsung. Keputusan …

12 comments

  1. betul, pastikan sahih sumbernya ๐Ÿ™‚

  2. lg baik jgn tulis kalau xpsti ๐Ÿ™‚

  3. Thanks diatas ingatan en.kiz~

  4. betul tu bro…bagus nasihat dan peringatan itu…moga dapat dijadikan panduan kepada semua….terima kasih…

  5. betul tu kiz…sy hrap lpas nie sahih lah semua entry2 blogger mlaysia ni…hehe…tnks bro..

  6. thanks utk peringatan kitorang ๐Ÿ™‚

  7. slmt berpuasa kiz. jangan minum cendol. kekeke

  8. tq bro..bg ingtan skit tu..

  9. ingatan yg bagus untuk kami.. ๐Ÿ™‚

  10. betul2! sumber sahih pastu jangan buat entry sentap2 sangat dah. =D

  11. sokong bro.sokong2 ๐Ÿ™‚

  12. betul tu… thanks untuk peringatan tu… salam ramadhan ๐Ÿ™‚

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *