Breaking News
Home » Santai » Berapa Lama Tulis Entri ?

Berapa Lama Tulis Entri ?

Assalammualaikum..baru menjengok blog. Biasalah orang bekerja ni.Ada masa masa je dapat sepenuhnya menjelajah dunia blog. Kekadang cemburu gak tengok rakan2 dapat BW dan update entri banyak banyak.Hehe..
Berapa lama agaknya masa yang korang ambil untuk menulis satu entri? 5 minit? 10 minit? 30 Minit? Setahun? haha..Selalunya bergantung gak dengan yang nak ditulis.Kalau entry2 yang mudah dan ringan ringan tu selalunya 10 minit tak sampai.Tapi kalau entry yang perlukan fakta dan rumusan mesti lama gak nak tulis..kadang-kadang sampai perlu rujuk sana-sini.
Tak kisahlah berapa lama masa yang diambil untuk menulis entri,apa yang penting pengisian entry tu.Ada sesuatu yang hendk disampaikan dan boleh difahami oleh pembaca.Semoga kita di kurniakan idea-idea yang baru agar dapat terus menulis untuk perkongsian bersama..
Aku selalu menulis tak sampai 10 minit satu entry,sebab aku menulis apa yang terlintas secara spontan je..tak ada masa nak susun2 ayat..jadi apa yang aku tulis tu dari mula idea sampai noktah habis kata kata..lagi pun entri aku pendek pendek je..

Check Also

Piala Dunia 2018

Senarai Penuh 32 Pasukan Yang Layak Ke Piala Dunia 2018

Setelah melalui pusingan kelayakan dan playoff, 32 pasukan telah pun mengesahkan tempat ke Piala Dunia …

8 comments

  1. Bergantung kepada masa dan keadaan
    time busy tapi kalau ilham datang cepat jer menaip
    pecah record 5 entries pasal hacked dalam masa 15 min.

  2. kalau da idea laju ja tuleh , heee

    panjang panjang pon kena da perenggan x serabut nak baca 😀

  3. tengok gak la, hehe.

    lau ilmiah, dan tengah ada mood, lama gak.

    lau merepek, sekejap da siap. haha XD

  4. 10 minit? hmmmmm tak mampu lagi. hehe

  5. untuk 3 / 4 perenggan tanpa gambar, boleh buat 5 minit. tapi kalau bergambar kene cari gambar lagi dan ada dalam 10 minit untuk 1 entri 😀

  6. Aku amek masa 1 jam untuk satu entry.. biasalah, sambil dok tulis entry, sambil dok balas msg kat FB.. sbb tu jd lambat tuu.. HAHA

    MySuaraBlog: Nak Peluk Kamu!

  7. Kadang2 tak sampai 10 minit.Tapi bila anak2 murid dah tanya mcm2 soalan kat FB dah macam online tuition, 10 minit jadi 1 jam.=)

  8. kb amik masa dlm 10-20mint tok satu entri..hehehe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *