Menu Tutup

Berapa Lama Tulis Entri ?

Assalammualaikum..baru menjengok blog. Biasalah orang bekerja ni.Ada masa masa je dapat sepenuhnya menjelajah dunia blog. Kekadang cemburu gak tengok rakan2 dapat BW dan update entri banyak banyak.Hehe..
Berapa lama agaknya masa yang korang ambil untuk menulis satu entri? 5 minit? 10 minit? 30 Minit? Setahun? haha..Selalunya bergantung gak dengan yang nak ditulis.Kalau entry2 yang mudah dan ringan ringan tu selalunya 10 minit tak sampai.Tapi kalau entry yang perlukan fakta dan rumusan mesti lama gak nak tulis..kadang-kadang sampai perlu rujuk sana-sini.
Tak kisahlah berapa lama masa yang diambil untuk menulis entri,apa yang penting pengisian entry tu.Ada sesuatu yang hendk disampaikan dan boleh difahami oleh pembaca.Semoga kita di kurniakan idea-idea yang baru agar dapat terus menulis untuk perkongsian bersama..
Aku selalu menulis tak sampai 10 minit satu entry,sebab aku menulis apa yang terlintas secara spontan je..tak ada masa nak susun2 ayat..jadi apa yang aku tulis tu dari mula idea sampai noktah habis kata kata..lagi pun entri aku pendek pendek je..

8 Comments

  1. Freaky

    untuk 3 / 4 perenggan tanpa gambar, boleh buat 5 minit. tapi kalau bergambar kene cari gambar lagi dan ada dalam 10 minit untuk 1 entri 😀

  2. Scarlett O'Hara

    Kadang2 tak sampai 10 minit.Tapi bila anak2 murid dah tanya mcm2 soalan kat FB dah macam online tuition, 10 minit jadi 1 jam.=)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *