Breaking News
Home » Santai » Banyak Banyak Tak Layan,Dah Sikit Baru Berebut

Banyak Banyak Tak Layan,Dah Sikit Baru Berebut

Assalammualaikum..apa cerita malam ni.Semoga ceria ceria hendaknya..bila dah settle segmen baru ada feel nak mengomel sesuatu.Ini entri berkisar dengan musim buah sekarang ni.Buah apa? Mestilah musim raja buah..durian.

Sekarang terus terang memang aku dah tak larat dah nak mengadap durian ni.Hari hari ada.Kekadang nak mengutip kat bawah pokok pun dah malas.Yerlah,bila hari hari dah melantak..lidah pun dah tak rasa apa dah..selera pun dah tak leh terima.Biasalah barang tengah banyak..Siapa nak melantak durian tu datanglah tempat aku ni..kita pesta durian.Apa yang penting free..kalau beli tepi jalan tu rugi sebab berat kulit dari isi.

Tapi bila musim dah nak habis esok..mulalah tercari cari semula.Benda dah sikit..memang jadi rebutan.Bau kulit je dah melilau mata mencari..padahal cuma bau kulit kat lubang sampah je..

Moralnya..sayangilah orang yang kita sayang selagi ada sebelum ianya hilang..nanti kita yang gila bayang..boleh ke cam tu?

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

9 comments

  1. betul tu…hargai setiap peluang yg ada kiz..meh la dtg rayo..tp klu lepak mkn rojak ngan cendol kat restoran ramai2 lg syok kiz..

  2. td masa balik rumah..berlamabk org jual durian kt tepi jalan, tp pandg je.. kb antu durian..tp kalau da mkn terlalu byk..ilang selera lak.. 😛

  3. sebut pasal durian, baru lepas melantak tadi.. kehkeh :p

  4. durian durian durian. Kuning tak isi dye???? cari durian skrg!! 😀

  5. hmm durian pon rs tak sedap pas kete kena hentam.

  6. hi..kiz..adoi..baru ada masa skg ni…td pt bz sngt..hehe..er…ingatkan ape td..rupanya durian..haha..dah lah kiz aku pon dah muak mkan durian nie..kow bagi free pon mungkin aku try rasa aje kot..hehe…untung malaysia ni bnyak durian kan..haha,,

  7. Kiz..moral tu boleh pakai, kecuali pada durian yg berlambak2, hahahaha

    ~semalam baru je makan..giler rindu kat durian..tahun ni baru smlm la dpt merasa.. huuu

  8. Ha’aa.. Durian bnyk2 smpai buruk pun ada.. Bile da nk abes brebut cam mnusia sudan sdg kbulur… Hahha~

  9. haha..sampai demam aku makan durian ni….

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *