Breaking News
Home » Uncategorized » Balik Kampung .. Nostalgia Kembali

Balik Kampung .. Nostalgia Kembali

Balik kampung..ooo balik kampung..ooo balik kampung hati girang..lirik lagu yang memang mengamit sesiapa saja yang duduk di perantauan ketika musim perayaan.Lagu yang aku maksudkan adalah lagu Balik Kampung nyanyian Allahyarham Sudirman.Memang menyemarakkan semangat nak beraya kat kampung bila dengar lagu ni.

Dulu masa masih bujang teringat siap nyanyi lagi lagu tu masa tengah nak bersiap nak balik kampung masa nak raya.( dapat aku bayangkan lagi suasana rumah bujang masa tu ).Dari JB ke N9 kira-kira hampir 4 jam perjalanan..memang tak sabar nak sampai..sampai kampung terus cakap ” pehh best betul kat kampung “
Sekarang tak lagi dah..sejak aku kerja dengan Felda ni,dapat lak jaga kampung sendiri..tak payah fikir nak balik kampung lagi dah..haha..
Pandu Cermat Jiwa Selamat
Lagu Balik Kampung – Sudirman

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

17 comments

  1. owh untungla bro..dapat beraya tanpa jauh2 hehe..selamat beraya bro..hehe..memang nostalgia ar bila pandu jauh2 balik kampung sambil dengar lagu raya2 hehe

  2. best kalu dgr lagu ni dlm bas..baru excited nk balik kmpung..=)

  3. lagu ni mmg best..lagu yg paling popular kalau mama nk suh bdk darjah 1 nyanyi…part chorus jer dia org nyanyi kuat2…hahaha….jumaat ni nak nyanyi n bg duit raya kat dia org….selamat hari raya ye

  4. hati2 di jalan raya kiz… eh lupa lak x balik kg. hahaha

  5. dulu bujng memang best bro..blik kg semangt..kena lak naik motor dulu..wahh cam best je..skang kena blik kg lg..tp lain sikit..best bujang lg..kih kih kih

    *eh aku dah kwin ke..kih kih kih kih

  6. kdg2 best jugak jauh2 hehe

  7. wah..hehe..cam aku nie bro..susah2 lagi nak tmbang sana tambang sini…perhh..4 ratui mesti terbang hanya tambang je..huhuh..

  8. aku kalau raya tiap2 tahun balik Alor Staq…x naik hiway…lalu jln lama baru ada feel raya bila tgk rumah tepi kat jalan pasang pelita…

  9. Yeahhh..ne xsabar nak balik raya neh..ehheh

    raya kedah dulu..then baru balik selangor..ehhehe

  10. uihh shida xdpat la nk beraya jauh..mak ayh kmpung sbelah2 adoihh..dekat je pon kg huhu stgah jam dr umah haha..tah bla merasa balik kmpg jauh2 hehe..

  11. dulu masa kecik2..kb sukA naik dgr lagu ni masa balik kmpung.. time tu duk kl,kmpung melaka.. sekaragn kmpung stengah jam da smpai..

  12. org yg kg dekat x rase feeling dengar lagu raya nih..haha

  13. lagu evergreen, memang layan je kalau nak balik kampung sebelum raya..hehe..

  14. dulu masa zaman muda keje kat KL.time raya uncle selalu balik kampung dengan motor … mmg meriah..kalau terasa ngantuk..nyanyi kuat-kuat bukan orang nak dengar pun..dalam fullface ahhahah..gamak letih .. rilex sambil minum hahahahahhahahaha ..musafir bang !!

  15. waaa xsabar nk lik kampung nie huhuhuhu…kiz nie mnaikkan smangat nk lik kampung jew huhuhu 😀

  16. lagu-lagu lama memang feeling habis 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *