Menu Tutup

Balik Kampung .. Nostalgia Kembali

Balik kampung..ooo balik kampung..ooo balik kampung hati girang..lirik lagu yang memang mengamit sesiapa saja yang duduk di perantauan ketika musim perayaan.Lagu yang aku maksudkan adalah lagu Balik Kampung nyanyian Allahyarham Sudirman.Memang menyemarakkan semangat nak beraya kat kampung bila dengar lagu ni.

Dulu masa masih bujang teringat siap nyanyi lagi lagu tu masa tengah nak bersiap nak balik kampung masa nak raya.( dapat aku bayangkan lagi suasana rumah bujang masa tu ).Dari JB ke N9 kira-kira hampir 4 jam perjalanan..memang tak sabar nak sampai..sampai kampung terus cakap ” pehh best betul kat kampung “
Sekarang tak lagi dah..sejak aku kerja dengan Felda ni,dapat lak jaga kampung sendiri..tak payah fikir nak balik kampung lagi dah..haha..
Pandu Cermat Jiwa Selamat
Lagu Balik Kampung – Sudirman

17 Comments

  1. Syuxer

    owh untungla bro..dapat beraya tanpa jauh2 hehe..selamat beraya bro..hehe..memang nostalgia ar bila pandu jauh2 balik kampung sambil dengar lagu raya2 hehe

  2. tunz

    lagu ni mmg best..lagu yg paling popular kalau mama nk suh bdk darjah 1 nyanyi…part chorus jer dia org nyanyi kuat2…hahaha….jumaat ni nak nyanyi n bg duit raya kat dia org….selamat hari raya ye

  3. ArulchelseA

    dulu bujng memang best bro..blik kg semangt..kena lak naik motor dulu..wahh cam best je..skang kena blik kg lg..tp lain sikit..best bujang lg..kih kih kih

    *eh aku dah kwin ke..kih kih kih kih

  4. josrevalution

    wah..hehe..cam aku nie bro..susah2 lagi nak tmbang sana tambang sini…perhh..4 ratui mesti terbang hanya tambang je..huhuh..

  5. Khairil

    aku kalau raya tiap2 tahun balik Alor Staq…x naik hiway…lalu jln lama baru ada feel raya bila tgk rumah tepi kat jalan pasang pelita…

  6. shida'R

    uihh shida xdpat la nk beraya jauh..mak ayh kmpung sbelah2 adoihh..dekat je pon kg huhu stgah jam dr umah haha..tah bla merasa balik kmpg jauh2 hehe..

  7. uncle hyree

    dulu masa zaman muda keje kat KL.time raya uncle selalu balik kampung dengan motor … mmg meriah..kalau terasa ngantuk..nyanyi kuat-kuat bukan orang nak dengar pun..dalam fullface ahhahah..gamak letih .. rilex sambil minum hahahahahhahahaha ..musafir bang !!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *