Breaking News
Home » Uncategorized » Bahso Nogori [ 3 ]

Bahso Nogori [ 3 ]


Assalammulaikum..kembali bertemu di arena maya kepada semua sahabat dan pelayar maya sekelian alam.Agak lambat untuk update hari ini kerana memang betul betul badan tak larat kepenatan lepas trip semalam.Kerja pun tadi tak leh nak fokus..haha..oklah jom belajar perkataan seterusnya.

1- Ontok = diam
Contoh Ayat = Ekau duduk ontok-ontok,karang kok den kuti porut tu.

2- Bongkar = Bangun
Contoh Ayat = Mombuto jo laei budak ni..bongkar copek..

3- Joghan = Serik
Contoh Ayat = Den tak nak buek laei kojo tu do..joghan raso eh.

4- Goma = suka / gemar
Contoh Ayat = Umang aii abih sumo eh ekau balun lauk tu..goma boto ekau yoo..

Check Also

Piala Dunia 2018

Senarai Penuh 32 Pasukan Yang Layak Ke Piala Dunia 2018

Setelah melalui pusingan kelayakan dan playoff, 32 pasukan telah pun mengesahkan tempat ke Piala Dunia …

7 comments

  1. satu lagi bro…bokeh….tapi dalam fotografi bokeh tu blur…huuh.

  2. bongkar = bangun ? hehe ingtkan mmbongkar rahsia ..haha

  3. wah best gak belajar bahaso nogori neh..:)

    tq share benda neh bro..

    contoh bongkar maksudnya bangun..:)..unik..

  4. slalu gne ayat tuh…eheee~

  5. xdapet den nk mnolongnye…hehe

  6. esei orang nogori gak .. tp tigo perkataan pertamo tuh eden tak tahu doh .. timo kasih laa banyak2 sebab ajo den ..

  7. huhu,teringat dulu ney tetibe suke bahase nogori and semangat nak belajar bahase ni sebb suke kat nubhan af tu=)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *