Home » Motivasi » Apa Yang Penting Kerjasama : Kata Wonderpet

Apa Yang Penting Kerjasama : Kata Wonderpet

Motivasi Kerjasama

Motivasi Apa Yang Penting Kerjasama. Berat Sama Dipikul Ringan Sama Dijinjing. Selamat bercuti kepada yang bercuti. Yang bertugas tu layan layan je lah tugas masing masing.Yang pastinya mestilah di sempurnakan sebaiknya..kena ingat sebab itu amanah..nanti di kemudian hari akan di persoalkan tu..

Berbalik kepada kerja tadi..nak tanya sikit,mana lebih mudah kerja seorang diri ke kerja secara berkumpulan.?? Ada jawapan? bagi aku dua dua tu sebenarnya mudah je kalau kita tahu dan ikut aturan kerja tu sebaiknya.

Ada yang kata kerja sendiri mudah..memang betul tapi bergantung juga apakah kerja yang kita lakukan..kalau kerja yang berat berat..mudah ke buat sorang2? mesti tak boleh punya..kalau boleh pun lambat ..dan ada kalanya tak sempurna..

Sebenarnya dalam apa juga perkara tak kira mudah atau susah,kerjasama itu penting.Ibarat pepatah..ringan sama di jinjing..berat sama di pikul..tak rugi pun kalau kita berkerjasama..bukan kena bayar pun kecuali kita upah orang je..!

Lagi satu kalau kita dah berkerjasama dah tentu di situ tersemat nilai nilai bersatu..ye lah kalau tak bersatu hati mana kita leh berkerjasama..bersatu kita teguh .. bercerai kita roboh..( jgn kawen lain lak )

Oklah..selamat berhujung minggu..dan selamat menonton wonderpet..banyak tauladan dalam cerita kanak kanak tu..hahaha..

Check Also

ciri wanita cantik

Siapakah Wanita Cantik Itu Dan Cirinya

Siapakah wanita yang cantik? Adakah anda ? atau layakkah untuk anda mengatakan anda cantik? meh …

9 comments

  1. cik su lebih senang buat kerja solo dari buat berkumpulan.. sebab selalu nya kawan2 cik su suka amek kesempatan untuk relax dari buat kerje

  2. ceq suka tengok wonderpet. hehheee.

    betoi apa depa kata tu…

  3. Kumpualnf jika kerjasama semua jadi mudah. Jika tidak, baik secara individu
    setuju dgn apa yg ditulis

  4. kalau ikut konsep, berkumpulan lagi senang. Tapi, dalam student life susah nak jumpa orang yang betul betul berkerjasama nie.

    Sometimes, itu buat kita prefer sendiri dari berkumpulan.

  5. @Cik Su Life Cycle kalau geng yg curi tulang ni susah lah nak ajak berkumpulan..menambahkan beban je..hee

  6. @nub aku tahu tu sebab hang memang macam kartun..huhu

  7. @sop bila bekerjasama kita jadi kuat dan sihat..ermm macam minum milo..hoho

  8. @Nuraini S bukan semua tak leh bekerjasama..suatu hari nanti akan jumpa juga..hehe

  9. keje sendiri la lebih mudah..x perlu ikut telunjuk sape2..hehe..kalau keje berkumpulan ni cerewet la sikit..kena dengar banyak pendapat..leceh le 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *