Menu Tutup

Air Setitik Di Lautkan , Tanah Seketul Di Gunungkan


Assalammualaikum..
Menjadi adat orang akan bercerita tentang sesuatu perkara yang di lalui.Bercerita boleh tapi biarlah berpada pada.Kalau dapat 1 janganlah menambah nambah jadi 2.Nanti elok orang percaya jadi orang menyampah pula..

Jangan kerana hendak berbangga bangga sampai sanggup mencanang satu dunia yang kita ni ada itu..ada ini.Boleh bercerita tapi janganlah yang tak ada di ada adakan..baru dapat sedikit keuntungan dah buat kenyataan macam untung berjuta juta.Tokok sana, tokok sini biar orang terpegun dengan kita..agar orang tahu yang kita ni hebat..ermm hebatlah sangat.

Tapi kena ingat juga..jangan kerana asyik memdambakan diri sampai terlupa cerita yang di canang ibarat membuka pekung di dada.Kalau cerita dengan orang yang tak kenal ok juga tapi dengan yang tahu asal usul pun sesah selamba je..orang yang dengar sengih2 je buat buat percaya.Tapi kau masih selamba je.

Apa yang aku maksudkan ni sekadar meningatkan diri sendiri dan yang sudi2 memahami..agar sentiasa tidak membesar2kan perkara yang kecil.Elok boleh settle sebab dah di perbesarkan terus jadi pertelagahan..Siapa yang susah..?? fikir fikirkan..!!

p/s : sekadar menulis apa yang terfikir..kalau salah harap beri tunjuk ajar..!!

12 Comments

  1. Mujahadah

    kdg2 dgr org bercerita tambah2 ni best gak…:P tapi kalo smpai mjatuhkan org, mmg x patutlah kan…. adeh.. adakah entry nni utk mJ….?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *