Menu Tutup

Ada Jiwa .. Penuh Makna

As salam.. berbagai cara kita boleh menyampaikan sesuatu mesej. Dengan kata-kata , perbuatan , menulis dan lain-lain. Tapi mungkin ramai yang tidak ambil kisah atau terlepas pandang dengan apa yang ingin di sampaikan melalui gambar. Gambar itu sebenarnya memberi seribu makna jika di kaji dan dihayati.
Ahakss.. tetiba ler pulak ayat skema aku keluar kat atas tu. Tapi memang betullah kan.. kalau tak kenapa ramai blogger yang membuat entri wordless wednesday. Tempek gambar tanpa apa-apa penerangan. Kenapa ? sebab gambar yang di kongsi itu penuh dengan ceritanya sendiri jika kita memahami. Lain orang lain pemahamannya..
Selain itu di FB juga semakin ramai rakan-rakan photographer yang share gambar yang mereka snap.. memang menarik. Berbagai gaya dan teknik yang di tonjolkan.. tapi aku lebih suka melihat dari sudut mesej yang mereka ingin sampaikan melalui gambar-gambar mereka…memang terbaik.. gambar itu ada jiwa .. ada emosi .. aku suka daaaaa..

Antara gambar yang menarik minat aku hasil snap saudara Khairil Shahmi Shaidun .. hasil-hasil snap beliau boleh di lihat di  http://www.facebook.com/MaidaribendangPhotography

Dapat tak apa mesej yang hendak di sampaikan dari gambar diatas? hehe

2 Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *